SEO Nasıl Yapılır?

Buradasınız:

Gönderi İçeriği

SEO nasıl yapılır

Site İçi SEO Nedir? Site Dışı SEO Nasıl Yapılır?

Hazırlanan web sayfasının ve içerisindeki kıymetli bilgi ve multimedyanın çok daha fazla insana ulaşmasını sağlayacak SEO nasıl yapılır? SEO çalışması yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Dünyanın her yerinden ziyaretçi kazanmanın en doğru yolu SEO nedir ve SEO nasıl yapılır sorularının cevaplarını bilmekten geçmektedir. Peki, SEO nedir ne işe yarar? Site başarısını artırmak için SEO nasıl yapılır?

Site İçi SEO Nedir? Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Bir web sayfasının gerek içerik gerekse tasarımı ile ilgili detayların planlandığı sürece Site İçi SEO denir. Site içi SEO nedir sorusunun en önemli boyutu içeriktir. Doğru kullarla hazırlanmış her bir içerik, hızlı ve doğru şekilde tasarlanmış bir web sayfasında altın değeri görecektir. Bu noktada SEO uyumlu içerik nasıl yazılır sorusunun cevabı bilinmelidir ve hazırlanan içeriklerin siteye giriş işleminde uyulması gereken noktalara dikkat edilmelidir. İşte, içerik bazında SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı!

1 – SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? İçeriklere SEO Nasıl Yapılır?

Bir web projesi geliştirilirken hedeflenen kitlenin hangi noktadan yakalanmak istediğine karar verilmelidir. Hedefimizde “Kadınlar” olabileceği gibi “Saçlarını Boyayan Kadınlar” da olabilir. Bu noktada mutlaka ve mutlaka hedefe uygun içerik hazırlanmalıdır. Peki, içerik bazında SEO nasıl yapılır? SEO uyumlu makale nasıl yazılır?

  • Bir içeriğin kaliteli ve başarılı olabilmesi için SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını bilmek gerekmektedir. Arama motorlarında yüksek sıralarda yer alması planlanan her bir içeriğin kendi içinde odak kelimesi yani birincil anahtar kelime ya da kelime grubu bulunmalıdır. İçeriğin arama motorlarında hangi anahtar kelime arandığında filtrelenmesi isteniyorsa, makalenin omurgası o kelime üzerine kurulmalıdır.
  • Her bir içerikte odak kelimeyi destekleyecek yardımcı anahtar kelimeler bulunmalıdır.
  • SEO uyumlu makale yazarken en az 300 kelimelik tercihen 600 üzeri kelimelik içerikler hazırlanmalıdır. Zira kısa içerikler arama motorlarında çok daha geride kalmaktadır.
  • Site içi SEO nasıl yapılır sorusunun en önemli adımı olan içerik planlama kısmında her bir içerikte en az 1 kez H2 ve en az 1 kez H3 başlıklarının kullanıldığından emin olunmalıdır.
  • SEO uyumlu makaleler sadece içerik planlaması ile değil, başlık planlaması ile de ön plana çıkmaktadır. Her bir içerikte yer alan H2 ve H3 başlıklarında en az birer kez odak kelime kullanılmalıdır. Eğer mümkünse yardımcı anahtar kelimeler de başlıklara dağıtılmalıdır.

2 – Başlık Bazında SEO Nasıl Yapılır?

SEO uyumlu başlık nasıl yazılır sorusunun cevabı iki şekilde verilmektedir. İlki, odak kelime ve yardımcı anahtar kelimeleri içermelidir. İkincisi, içerikle ilgili olmalıdır. Yani başlık bazında SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı içeriğe uygun ve mutlaka anahtar kelime odaklı planlamadan geçmektedir.

İçerik başlığı ile SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı ise odak kelime ile uyumlu bir başlık hazırlamaktan geçmektedir. İçeriğin ilk 4 kelimesinde yer alan odak kelime başlığın arama motorları bazında çok daha kolay ayırt edilmesini sağlamaktadır. Başlıkta en az bir adet rakam bulunması da içeriğin çok daha hızlı yükselmesini sağlar.

3 – Meta Açıklaması ile SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO çalışması yapmanın en önemli adımlarından biri de meta açıklaması ile seo yapmadır. Hazırlanan kaliteli bir içeriğin siteye girişinde uygulanan bu yöntem oldukça basittir. İçeriğin ne anlattığını özetleyecek şekilde 120 karakter ile 160 karakter arasında bir uzunlukta bir metin hazırlanmalıdır. Hazırlanan tanıtım metni, sitenin SEO aracında yer alan Meta bölümüne eklenmelidir. Meta açıklaması ile SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı bundan ibarettir. Meta açıklamasında yer alan anlatımda odak kelime ve yardımcı anahtar kelime de bulunduğunda çok daha başarılı sonuçlar elde edilir.

4 – SEO Uyumlu URL Yapısı Nedir? URL Bazında SEO Nasıl Yapılır?

Bir içeriğin nasıl hazırlandığı kadar sitede nasıl konumlandırıldığı da önemlidir. İçeriğin başlığı uzun olması istenebilir. Fakat url yapısının minimum boyutta olması gerekmektedir. Odak kelime ve en yakın yardımcı kelime ard arda yazılarak oluşturulan url adresleri, içerikte o anahtar ve odak kelimelerde bilgi olduğunu ifade etmektedir. Bu noktada içerik adresi ile SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı da verilmiş olacaktır.

5 – SEO Uyumlu Bağlantı Planlaması Nasıl Yapılır? Linklerle SEO Nasıl Yapılır?

Kaliteli bir web sayfasında yer alan her bir içerikte en az 1 iç link ve 1 dış link bulunmalıdır. İçeriğin uzunluğuna göre dış link sayısında artış planlanabilir. Bu noktada 300 600 kelime arasında 2 dış link eklemek ve 600 – 1000 kelime arasındaki bir içerikte 3 dış linke kadar çıkmak yeterli olacaktır. Fakat site içi trafiğin gelişmesi için her bir içerikte 1 dış link ve en az 1 iç link planlaması önem taşımaktadır. Linklerle SEO nasıl yapılır sorusuna cevap verirken, linklerin yeni sekmede açıldığından emin olunmalıdır.

6 – Resim Optimizasyonu ile SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO nasıl yapılır sorusunun sondan bir önceki adımı resim ve medya optimizasyonudur. İçerikte kullanılacak görsellerin boyutu düşük, kalitesi yüksek olmalıdır. Bu noktada kaliteyi düşürmeden dosya boyutu bazında küçültme yapan internet siteleri bulunmaktadır. Resim uzantısı mutlaka ve mutlaka .jpg ya da .jpeg olmalıdır. İçerikte “png” uzantılı herhangi bir görsel yer almamalıdır.

SEO uyumlu resim, içeriğe girmeden önce içeriğin odak anahtarını içeren bir tanımlama ile adlandırılmalıdır. Dosya isminin de URL uzantısı gibi kısa olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca resim ekleme aşamasında resim açıklama ve tanım bölümlerinde odak ve yardımcı anahtarlara yer verilmelidir.

7 – Web Sitesi Boyutu ve Hızı ile SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO kuralları arasında son sırada sitenin tasarımı ve hızı gelmektedir. Mobil uyumlu bir web sayfası tasarımı seçmek, site tasarımının en uygun boyutta olması ve mutlaka hızlı olması kullanıcı deneyimini en üst sıraya çıkaracaktır. Peki, site hızı ile SEO nasıl yapılır? Sitedeki görseller ve metin ne kadar hızlı yüklenirse, siteyi ziyaret eden kullanıcılar sitede kalmayı ve aradıkları bilgiyi aramayı o kadar isterler.

seo nasıl yapılır

Site Dışı SEO Nedir? Site Dışı SEO Nasıl Yapılır?

Site dışı seo nasıl yapılır sorusuna cevap arandığında akla gelen ilk şey Baclink çalışmasıdır. Başka sitelerde yayınlanan ilgili konudan kendi içeriğinize yönlenen bağlantılar sitenizin daha kolay yükselmesini sağlar. Fakat backlink çalışması yaparken, link alınacak sitenin güvenilir ve arama motorları tarafından sevilen bir site olmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde siteye yarar değil, zarar veren bir çalışma olur. Böyle bir durumda SEO nasıl yapılır sorusunun cevabı aranırken Google Ban Nasıl Kalkar sorunu ile karşı karşıya kalınabilir.

Sosyal Medya Yönetimi ile Site Dışı SEO Nasıl Yapılır?

Kaliteli içeriklere sahip bir web sayfası için site dışı SEO nasıl yapılır sorusunun önemli bir başka cevabı ise sosyal medya araçları ile seo nasıl yapılır sorusunda gizlidir. SEO çalışması yapmak kadar kaliteli bir web sayfasının çok daha fazla kişiye ulaştırılmasını sağlamak da önem taşır. Bu noktada Facebook, Twitter, Instagram ve Linkedin sayfaları ile sosyal medya entegrasyonu yapılmalıdır. Hazırlanan içerikler düzenli olarak paylaşılmalı ve özellikle site ile ilgili sosyal medya gruplarında etkin olunmalıdır. Bu noktada Youtube SEO nasıl yapılır , Instagram SEO nasıl yapılır ya da Twitter SEO nasıl yapılır konularında hazırlanmış dokümanlar ve video anlatımları okunarak, bu alanda deneyimli kişilerden destek alınabilir.

SEO nedir , SEO nasıl yapılır ya da SEO çalışması ile yüksek kalitede içerikler nasıl hazırlanır gibi sorularla kendiniz uğraşmak istemezseniz, firmanız, ürün ya da hizmetlerinizi profesyonellere emanet etmelisiniz. Zira SEO nedir SEO nasıl yapılır sorularının en doğru cevabı bu alanda uzun yıllara dayanan deneyime sahip ekiplerde saklıdır.

İsterseniz Ajans SEO Instagram hesabını takip edebilir, bizimle iletişim sayfasını kullanarak iletişime geçebilir, SEO Analizi hakkında bilgi sahibi olabilir, hizmetlerimizden olan SEO Danışmanlığı ve Dijital Pazarlama hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Unutmadan bizimle çalışan markaları da inceleyebilirsiniz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Bir cevap yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder