Site icon Ajans SEO – Dijital Pazarlama ve SEO Ajansı

SEO Nedir?

SEO nedir

4 Adımda Google SEO Nedir Ne İşe Yarar?

Web çözümleri alanının en önemli silahı SEO nedir? SEO çalışması yaparken nelere dikkat edilmelidir. Hangi sektör için hangi tür SEO çalışması yapılmalıdır? Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde geçerli, uzun bir deneyim ve profesyonellik sonucunda belirlenmiş kuralları ve yöntemleri olan SEO nedir nasıl yapılır?

SEO Nedir Ne İşe Yarar?

Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltması olarak karşımıza çıkan SEO kelimesinin Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonudur. En temel hali ile SEO nedir sorusunun cevabı, tanıtılmak istenen ürün ya da hizmetin potansiyel müşteri kitlesine çok daha hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacak kurallar bütünü şeklindedir. Web alanında yapılan bu tanıtım süreçleri, 100 yıl öncesinin pazarlama tekniklerinden çok daha fazlasını gerektirmektedir. Bunun için SEO nedir ne işe yarar nasıl yapılır sorularının cevaplarını bilmek ve iş planlama sürecine uygulamak gerekmektedir.

Hazırlanan içeriğin ya da medyanın arama motorlarında daha yüksek sıralara çıkmasını sağlayan SEO nedir ne işe yarar? Bir web sayfasında yer alan bilgilerin doğruluğu ve kalitesi ne kadar önemli ise o bilgilerin ne kadar çok insana ulaştırılabildiği de önemlidir.

İnternet dünyasının insan hayatının her alanında etkin bir şekilde yer aldığı günümüzde, SEO uyumlu makale yayını yapan web sayfaları diğerlerinin önüne geçmekte zorluk yaşamaz. Bu noktada SEO nedir sorusunun cevabını bilen ve bunu içerik ve tasarım sürecine profesyonel bir şekilde uygulayabilen uzmanlardan destek almak çok önemlidir.

Kurumsal Seo Nedir?

Bir firmaya özel içerik, web site, multimedya ve sosyal medya planlama süreçlerinin bir arada yürütüldüğü SEO çalışmalarına Kurumsal SEO ismi verilir. Kurumsal bazda SEO çalışması yapılırken, firmanın faaliyet gösterdiği sektör, satışa sunduğu ürün/hizmet ve potansiyel müşteri analizlerinin yapıldığı bir ARGE sürecinin yürütülmesi gerekmektedir. Bu noktada başarılı web tasarımları ve web çözümleri hizmeti alırken, alanında uzman profesyonellerle çalışmak uzun vadede kazanç elde etmeyi sağlar.

4 Adımda Seo

SEO uygulamaları, ilk bakıldığında kısa sürede öğrenilebilecek ve uygulanabilecek bir kurallar bütünü olarak algılansa da, bu alanda deneyim sahibi uzman web tasarımcı ve içerik yaratıcılarından destek almak büyük bir avantaj olacaktır.

SEO nedir SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını bilen ve bu bilgiyi iş geliştirme sürecinin her adımında etkin bir şekilde kullanan web tasarım uzmanları, bir projeyi 4 adımlık bir SEO süreci ile tamamlamaktadırlar. Uzun yıllara dayanan kullanıcı deneyimi ile sağladıkları bilgi birikimi sayesinde, ilgili web sitesinin arama sonuçlarında çok daha başarılı sıralarda listelenmesini sağlarlar. İşte, o önemli 4 adımlık SEO planlama süreci:

1 – Google SEO Nedir Ne İşe Yarar?

Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Bir içeriğin Google sıralamasında üstlerde yer almasını sağlamak için ise Google SEO nedir sorusunun cevaplanması ve bu cevapları içerik ve web sitesine uygulanması gerekmektedir. Bu noktada Google semantik web tasarım ve web içerik planlaması yapmak, doğru anahtar kelimeler ile SEO nedir sorusunun cevabını vermek gerekmektedir.

Günümüzde uygulanan birçok SEO kuralı  web sitenizin arama motorları tarafından fark edilmesini amaçlamaktadır. Google arama motoru botları, Yandex gibi popüler arama motorlarında yer alan algoritmadan çok daha karmaşık bir yapıya sahip olduğu için SEO uzmanları genellikle Google odaklı çalışma yaparlar. Zira Google SEO nedir sorusunun cevabını bilen web çözüm uzmanları diğerlerinde başarı elde etmekte zorluk çekmezler.

2 – Youtube SEO Nedir Ne İşe Yarar?

Youtube üzerinden yapılan paylaşımların çok daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayan kurallar bütününe Youtube SEO denir. Youtube SEO nedir sorusunun iki aşamalı bir cevabı bulunmaktadır. Söz konusu kanalın yönetimi ve  YouTube kanalına uygun anahtar kelime araştırması. Diğer tüm online platformlarda olduğunun aksine, video paylaşımının amaçlandığı YouTube kanallarında etkili ve doğru planlanmış anahtar kelime analizi ile hedeflenen kitleye ulaşmak çok daha kolaydır.

YouTube SEO uygulamaları hali hazırda bir web sitesinin YouTube kanalı için yapılabileceği gibi sadece YouTube üzerinden paylaşımlar yapılan bir planlama da söz konusu olabilir. Bu noktada müşterisinin ihtiyacına doğru çözümler sunan firma ve profesyonellerden destek aldığınızdan emin olmalısınız. 

3 – Site içi SEO – On Page SEO Nedir?

Site içi SEO nedir ya da On Page SEO nedir sorularının cevabı, bir web sayfasının iç tasarımı ve içerik organizasyonu ile ilgilidir. Site tasarımı sırasında uygulanması gereken ya da kaçınılması gereken şeyler ile başlayan site içi SEO nedir sorusunun cevabını bulurken hem tasarım hem de içerik boyutunda planlamalar yapmak gerekmektedir. Site içerisinde kullanılacak görsellerin boyutları, formatları veya çözünürlük gibi kalite standartları doğru şekilde planlandığında, potansiyel müşteriyi yakalama imkanı bulunurken, arama motorları tarafından da tercih edilmeyi sağlar.  

SEO nedir

İçerik Boyutunda Site İçi SEO Nedir?

Bir web sayfası tasarlandıktan sonra, o sayfanın potansiyel müşteriler tarafından kolayca bulunabilecek bir sırada yer alması sitede kullanılan içerikle doğrudan alakalıdır. SEO uyumlu makale ile geliştirilen web sayfalarında site içi seo nedir sorusunun en önemli adımı gerçekleşmiş olur. Kaliteli, özgün ve anlamlı içerikler ile planlanmış bir web sayfası Google’da yüksek sıralarda listelenmeye aday demektir.

Niche Anahtar Kelime Odaklı SEO Nedir?

Bir web sayfasının ön plana çıkmak istediği anahtar eğer özel bir hedef kitleye hitap ediyorsa, bu kitleyi yakalayacak anahtar kelimeye niche anahtar ismi verilir. Bir niche konu ya da niche anahtar ile tasarlanan web sitesinde o anahtarı destekleyecek kısıtlı bir sektörde ya da alanda içerik üretmek önem taşır.

Niche anahtar kelime odaklı SEO nedir sorusunu bir örnek ile cevaplayacak olursak, “Dekorasyon” alanı bir sektörken “Sağlıklı Ev Araçları” niche bir alana hitap etmektedir. Çünkü bu anahtarla araştırma yapan Dekorasyon anahtarlarına göre çok daha kısıtlı bir kitle olacaktır. Bu noktada SEO nedir sorusunun cevabını bilmek yetmez, onu hem özel bir alanda hem de güçlü içeriklerle desteklemek önem taşır.

Kurumsal bir firmanın çalışma alanlarından seçilen özel bir ürün ya da alanda hazırlanan niche bir web sayfası SEO nedir ne işe yarar sorusunun cevabını verecektir. Firmanın o özel ürün ya da hizmette ön plana çıkmasını sağlayacak bu yöntem ile kalıcı tanınma sağlanabilir ve hatta markalaşma yönünde hız kazanılır.

Semantik SEO Nedir?

Site içi SEO planlamalarından bir tanesi de Semantik SEO çalışmasıdır. Semantik SEO nedir sorusu sorulduğunda hemen herkesin verdiği cevap aslında Google Semantik SEO nedir sorusunun cevabıdır. Bir anahtar kelime ile ilgili ilişkili aranması ihtimal olan diğer anahtarların içerikte kullanılmasına semantik SEO denir. Eğer bu anahtarı Google üzerinde araştırarak içerik planlaması yapılırsa, bu Google Semantik SEO nedir sorusunun cevabı olur. Eğer aynı araştırma Yandex üzerinde yapılırsa, bu kez Yandex Semantik SEO çalışması yapılmış olur.

4 – Site Dışı SEO Nedir?

Bir web sayfasının arama motorlarında site dışından yapılan müdahalelerle yükseltilmesine Site Dışı SEO denir. Site dışı seo çalışması yapılırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri müdahalenin doğru kaynaklardan yapılıp yapılmadığıdır. Bu noktada Backlink SEO nedir sorusunun cevabını bilmek gerekmektedir. Arama motorları tarafından engellenmiş, kalitesiz içerik yayınlandığı tespit edilmiş ya da kopya içerik yayınlayan bir web sayfasından yapılacak bir dış müdahale sitenin ileri gitmesine engel olacaktır. Bu noktada yeterli bilgi ve deneyime sahip web tasarım uzmanları ile çalışmak, firma ve web sayfası için hayati önem taşır.

Ayrıca SEO Danışmanlığı, SEO Aksiyon Planı, SEO Stratejileri ve Lokal SEO Çözümleri hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz. 

Exit mobile version