Site icon Ajans SEO – Dijital Pazarlama ve SEO Ajansı

SEO Kriterleri

SEO Kriterleri

SEO Kriterleri Nedir? SEO Kriterleri Ne İşe Yarar?

SEO kriterleri, bir web sitesinin arama motorlarından yükselişe geçmesini sağlayan önemli teknik detaylardır. Google SEO kriterleri, ilgili web sitesinin kendi alanında yapılan aramalarda en üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır. SEO kriterleri sayesinde Google gibi büyük arama motorlarında üst sıralarda yer alınması amaçlanmaktadır. Bu da Google algoritmasının bir kısmının çözüldüğü anlamına gelmektedir.

Google SEO Kriterleri Nedir?

Google sıralama kriterleri olarak da bilinen bu teknikler, web sitelerinin Google üzerindeki sıralanışını belirler. Web sitelerinin sıralanması ve listelenmesi da sağlıklı bir arama yapılması adına önem teşkil etmektedir. SEO kriterleri uygulanarak da Google ve diğer arama motorlarının algoritmasına uygun bir şekilde hareket edilmeye çalışılır.

Aslında SEO kriterleri, SEO alanında uzman olan kişiler tarafından çeşitli denemeler sonucu belirlenmiş teknşk faktörlerdir. SEO kriterleri, Google ve diğer arama motorlarının sıralama sistemlerinin yalnızca bir kısmını kapsamaktadır. Arama motorları, kendi algoritmik sistemlerini mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışmaktadır.

Arama Motorlarının SEO Kriterleri

Arama motorları, internet kullanıcılarının yaptıkları aramalara uygun bir şekilde web sitelerini sıralamaktadır. İnternet kullanıcıları tarafından yapılan aramalarda aranan kelime ya da kelime gruplarına en uygun olan sonuçlar verilmektedir. Bu sonuçlar da arama motorları tarafından oluşturulan algoritmalar sayesinde elde edilir.

SEO kriterleri de arama motorlarının algoritmaları üzerinden belirlenen ve web sitelerini üst seviyeye çıkaran kriterlerdir. Search Engine Optimization kavramının kısaltması olan SEO, arama motorlarının iyileştirilmesi anlamına gelmektedir.

En Önemli SEO Kriterleri

SEO kriterleri, her daim değişen ve güncellenen teknik detaylardır. Özellikle de Google gibi dev bir arama motorunun özelinde bakıldığında kritelerinin her sene değiştiği söylenebilir. Google, algoritmasını düzenli olarak güncelleyen ve geliştiren bir arama motorudur. Bu da bilinen SEO kriterleri üzerinde de bazı değişikliklere yol açmaktadır.

Yine de güncel olan ve bilinmesi gereken bazı SEO kriterleri bulunmaktadır. Aşağıda mutlaka bilinmesi ve uygulanması gereken SEO kriterleri hakkında kapsamlı bilgiler yer almaktadır.

1-Domain ve Hosting SEO Kriterleri

SEO kriterleri, domain için de uygulanması gereken teknik elemanlardır. Buna göre özellikle de .com, .com.tr gibi uzantıların kullanılması kriteler konusunda önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda domain adında ve hatta adın başında anahtar kelimenin yer alması da oldukça önemlidir.

Domain adına SEO standartları açısından bakıldığında domain yaşının da en fazla 1 olması önem teşkil etmektedir. Bunun haricinde domain tescilinin bitimine de 3 yıldan daha fazla bir süre olmalıdır.

SEO kriterleri bakımından önem teşkil eden bir diğer nokta da hosting bazlı uygulanması gereken kriterlerdir. Buna göre hostingin mutlaka Türkiye lokasyonunda yer alması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ping süresinin de hızlı olması kriterler göz önüne alındığında önem teşkil etmektedir.

2-Site İçi SEO Kriterleri

Site içi SEO kriterleri de belli başlı kuralların ışığında uygulanmalıdır. Buna göre site içi SEO uygulaması için aşağıdaki tekniklerden faydalanılması önemlidir.

  • Anahtar kelime, her sayfanın başlığında mutlaka yer almalı ve meta description kısmında da geçmelidir.
  • Anahtar kelimelerin her biri için özel sayfalar oluşturulmalıdır.
  • H1 ve H2 tagleri içinde de mutlaka anahtar kelime bulunmalıdır.
  • Site sayfalarında mutlaka H1, H2 ve H3 başlıkları kullanılmalıdır. Başlıklar ise 70 karakteri geçmemelidir.
  • Meta description kısmı da tüm sayfalarda 160 karakterden daha az olmalıdır.
  • Sitede verilmiş olan bağlantı linklerinin kırık olmaması da oldukça önemlidir. Böyle bir durumda link kaldırılmalı ve sürekli kontrol edilmelidir.
  • E- ticaret alanında hizmet sunan web sitelerinde blog kullanımı da oldukça önemlidir.
3-Site Dışı SEO Kriterleri

Site dışında uygulanması gereken SEO standartları da backlink uygulamasının düzenli bir şekilde yapılmasına bağlıdır. Bu alanda kullanılan SEO kriterleri arasında backlink çalışmasının analiz edilerek yapılması başı çekmektedir. SEO uzmanları tarafından sunulan bu hizmette sektöre en uygun backlink araştırması yapılır.

Site dışında uygulanan SEO kriterleri, rakip sitelerin backlink analizlerini de içermektedir. Buna göre rakip sitelerdeki backlink uygulamaları irdelenerek yeni backlink kaynaklarına ulaşılması hedeflenir.

4-İçerikler İçin Uygulanan SEO Kriterleri

SEO uygulaması yapılan sitede kullanılan içerik bazlı SEO kriterleri de aşağıdakiler gibidir. Bu tekniklere aynı zamanda SEO makale yazma kriterleri adı da verilmektedir.

  • İçerikler için uygulanan kriterlerin de kurallarının başında kelime sayısı gelir. Buna göre her sayfada yer alan içeriklerin en az 200 kelimeden oluşması önemlidir.
  • İçeriklerde kullanılmak üzere sektör ya da konu ile ilgili anahtar kelime analizi yapılmalıdır. Anahtar kelime kullanılmayan içerikler SEO teknikleri açısından eksik içeriklerdir.
  • Kullanılacak olan anahtar kelimelerin metin içindeki oranı da SEO kriterleri açısından önem teşkil etmektedir. Buna göre anahtar kelimeler metinde %3 oranında yer almalıdır. Üstelik metnin ilk cümlesinde de mutlaka bir anahtar kelime geçmelidir.
  • Anahtar kelime analizi yapılırken sitenin bulunduğu sektör ile ilgili seçeneklerden faydalanılmalıdır. Buna göre de oranı en yüksek olan anahtar kelimeler için özel sayfalar yaratılması gerekir.
  • İçeriklerde kullanılan anahtar kelimelerin tamamı kalın işaretlenmiş olarak kullanılmalıdır. Anahtar kelimenin metin içinde dikkat çekmesi SEO standartları bakımından önemlidir.
  • İçeriklere etiketleme yapılırken de içerikte en fazla geçen kelime ya da kelime gruplarından faydalanılması gerekmektedir. Etiketleme yaparken de kelime sayısının %3’ü kadar etiket kullanımı yapılması tavsiye edilir.
5-Görseller İçin Uygulanan SEO Kriterleri

Google sıralama faktörleri kullanımı için sitede yer alan görsellere de uygulanması gereken bazı teknik detaylar bulunmaktadır. Buna göre aşağıda belirtilen kriterlerden faydalanılabilir:

  • Siteye eklenecek olan görsellerin her birine SEO standartları ile uyumlu isimler verilmelidir.
  • Görsellere mutlaka etiketleme yapılmalı ve etiketlerde de mutlaka anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

SEO Kriterleri Listesi

SEO Kriterleri Ne İşe Yarar?

Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO, web sitelerinin Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlamaktadır. Bu uygulama, e – ticaret siteleri başta olmak üzere pek çok internet sitesine uygulanması gereken bir uygulamadır. Bu sayede web sitesi sahiplerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amaçlanır.

SEO uygulaması, internet ortamında kurulan markanın kurumsallaşması adına da önemli bir adımdır. İlgili aramalar yapıldıktan sonra arama motorlarında üst sıralarda yer almak marka değerini de fazlasıyla arttıran bir durumdur. Bu durum aynı zamanda, markanın güvenilir kılınması adına da atılan önemli bir adımdır.

SEO kriterleri, reklama ihtiyaç duymadan da markanın ön plana çıkmasını sağlayan gelişmiş bir uygulamadır. Bu sayede marka tanıtımlarına çok fazla para ödenmesinin de önüne geçilmiş olur. Web sitesinin yer aldığı sektör ile ilgili aramalarda üst sıralarda yer almak zaten internet kullanıcılarının dikkatini çekecek bir faktördür.

Bu kriterlerin uzman kişilerce uygulanması ve gerekli SEO analizi gibi uygulamaların yapılması halinde marka ya da web sitesinin tercih edilebilirliği artacaktır. Gerek küçük gerekse de büyük işletmeler için uygun olan bu yöntem, işlerin büyütülmesi açısından da önemli bir rol oynamaktadır. İşte bu gibi sebeplerden dolayı SEO kriterleri ve bu kriterlerin doğru bir şekilde uygulanması büyük faydalar sağlayacaktır.

Ayrıca Ajans SEO Google İşletmem sayfasını takip edebilir, iletişim sayfasından bizimle iletişime geçebilir ya da hizmetlerimiz sayfasından hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca SEO Fiyat Listesi hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version