Site icon Ajans SEO – Dijital Pazarlama ve SEO Ajansı

Mobil İndexleme Önceliği (Google Güncellemesi Ocak 2020)

mobil indexleme

Mobil indexleme önceliği ile artık Google sitenizi Googlebot Akıllı Telefon ile öncelikle tarayacak ve indexlerinizi buna göre ekleyecek ve sıralamada en önemli etkenlerden biri olarak kullanacak. Öncelikle ilk başta ne anlatılmak isteniyor anlamayabilirsiniz, bu durum çok normal bende ilk ilgili tweti okurken acabalarım olmuştu ancak daha sonra detayına indiğimde anlaşılmasının çok basit olduğunu anladım.

Özetle Google artık beni en çok akıllı telefonlar ile kullanıyorlar ve aramaları akıllı telefonlar üzerinden yapıyorlar bu nedenle öncelikli indexleme ve sıralama için kullandığım Googlebot Masaüstü’nü ikinci plana atarak Googlebot Akıllı Telefon’u öncelikli hale getirdim bu sayede de mobil indexleme benim için önemli kriterlerden biri haline geldi diyor. Bunu okuduğunuzda sizde kendi kullanımınızı göz önüne aldığınızda bilgisayardan daha çok akıllı telefonlar ile aramalar yaptığınızı göreceksiniz. Bu nedenle Google tarafından getirilen bu yenilik kullanıcı deneyimi yönünden büyük bir avantaj ancak bizim gibi site sahipleri ya da arama motoru optimizasyonu konusunda çalışanlar için yeni bir aksiyon planı ihtiyacını ortaya çıkardı.

Henüz Türkiye tarafında yayınlanmış mobil indexleme ile ilgili “Mobil öncelikli dizine eklemeye hazırlık” rehberinde herhangi bir değişiklik yok ancak zaten bunun olacağını çok uzun süredir Google bize söylüyor ve bununla ilgili geçişte site sahiplerinin sorun yaşamaması için Türkçe rehber yayınlıyordu. Mobil indexleme önceliği ABD’ de 21 Ocak itibari ile yayına girdi. Bu nedenle bu hazırlığı Türkiye’de ne kadar erken yaparsak güncelleme sırasında sitemizin olumlu yönde etkilenecektir. İlgili rehbere ulaşmak için buraya tıklayabilir ya da Google Webmasters tarafından gönderilmiş olan twete buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
<—TOC—>

Site sahipleri mobil indexleme için ne yapmalı?

Mobil indexleme neden bu kadar önemli?

Çünkü Google için sen bizim sitemizi akıllı telefon botu ile tarama ya da bu şekilde indexleyip sıralama kriterlerimi düzenleme diyemiyoruz Google kendi güncellemesini uygulamaya koyuyor ve bu benim standardım diyor şayet Google sıralaması içinde başarılı bir aksiyon planı ile hak ettiğimiz yerde olmak istiyorsak bu güncellemeleri takip etmeli ve Google ‘ın yeni standartlarına uyum sağlamalıyız.

Tavsiye

Artık sitelerimizi tasarlarken öncelikli olarak mobil görünümün ve optimizasyonunun başarılı olduğuna emin olmalıyız. Masaüstü sürüm ne yazık ki artık tarihin tozlu sayfalarına doğru tam gaz gidiyor. Belirli bir zamandan sonra tek tasarım trendi gelip masaüstü ve mobilin aynı tasarımlara sahip olacağı aşikâr. Mobil ve masaüstü savaşında da mobilin kazanacağını belirtmeye gerek bile yok.

Şayet Google güncellemeleri ile ilgili sitenizin optimizasyon çalışmasını yaptırmak istiyorsanız SEO Aksiyon Planı hizmetimizi inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version